2.2.14

De ce nu trece? II

Puseul m-a apucat în prima săptămână a anului cel nou, 2014, la câteva zile după ce mi-am terminat leapşa lui 2013. Oare există vreo legătură între duiumul de zile libere aka mini-vacanţa de Crăciun şi Revelion, umplerea timpului cu al doilea job al meu aka Eliza's Day & Night blog...[cine mai doreşte, cine mai pofteşte...să-mi de like la pagina de pe Facebook? Că Eliza se bucură!], brusca relaxare a fizicului & a psihicului după Marele Raport al Anului Trecut, liniştea, care-mi ascundea o nelinişte adânc simţită, dar deloc recunoscută, poate puţin intuită prin Romanţa iahturilor a lui Minulescu, cu gândul la Marele meu Proces versus Marele Minister al Muncii noastre cele de toate zilele, pe care l-am pierdut, câştingându-mi totuşi drepturile, începând de acum (28 ianuarie a.c.) încolo, şi activarea leziunilor mele demielinizante? Aştept răspuns de la doctor, psiholog şi prim-ministru..Hahahaha! Pe ultimul amintit, nu-l punem la socoteală..îl tai de la posibilul răspuns!
Azi se împlineşte o lună de când mă însoţeşte..dar, simt că e pe cale să dea bir cu fugiţii. Poate l-am speriat, poate se fac trei săptămâni de când am dat pe venă perfuziile. E prea mult, m-am săturat de el, am încercat să-l blochez printr-o mulţime de tertipuri, să-i arăt că îl consider stăpân absolut, apoi am blufat că nu-mi pasă de el...cutreierând muzeul din Dumbravă şi, într-un final, l-am tratat, şi aşa continuu să fac, cu răbdare.
Între timp, m-au reapucat poftele foamea şi, culmea, nu m-am îngrăşat..
Foamea de fotografie îmi va fi săturată de Şcoala de Fotografie "ImageArt" Sibiu care-şi începe primul curs al anului în 17 februarie şi mă va avea pe mine printre cursanţi. Ştiţi de ce? Răspunsul se află la cifra 8 din leapşă: Tot succes cataloghez şi decizia surprinzătoare a juriului campaniei, marcă a Blogal Initiative von Hermannstadt, CARE SUNT AVANTAJELE PARTICIPĂRII LA UN CURS FOTO PROFESIONIST?, şi anume, SURPRIZĂ: Pentru că nu s-au putut hotărî să aleagă dintre toate articolele foarte bune, Image Art oferă un al doilea loc 1. Astfel, un al doilea curs de fotografie profesionist în valoare de 1.400 lei merge la: Irina-Eliza Penciu (greencharme.blogspot.ro). Pentru stil şi motivaţie personală. Fain şi neaşteptat, am scris de 1, 2, 3 ori despre pasiunea mea, neşcolită, pentru fotografie..şi n-am putut să-mi ridic premiul şi, implicit, nivelul fotografiilor din cauze...medicale. Abia acum, la aproape un an distanţă, sunt aproape în măsură să-mi încerc puterile în învăţare, atenţie, creativitate şi inovaţie...chiar cred asta?
Mno..ce să zic şi eu..
Şi mai am una, reamintită de cauza câştigătoare a Rock FM-ului pe care-l ascult tot cu poftă, şi anume: Lectura este o formă a fericirii. Ultima la care voi vom renunţa! Întâmplarea face ca atenţia-mi distributivă să fie câteodată la cote maxime şi mai ales favorabilă întereselor mele aproximativ trecute cu vederea din varii motive, iar săptămâna asta să-mi aducă ceea ce visam, dar nu îndrăzneam să sper, o bibliotecă plină ochi de cărţi în format electronic, mii şi mii, o bibliotecă de formare continuă pentru orice fiinţă care-şi tinde autodepăşirea cu zeci de domenii pornind de la artă şi astronomie trecând uşor prin biologie, chimie, cultură, dicţionare, etnografie, filosofie, economie, istorie, drept, lingvistică şi ajungând, încet-încet, la medicină, marketing, religie, ştiinţă şi tehnică. Vă daţi lesne seama că nu le-am menţionat pe toate...e totuşi o postare de duminică :) Totuşi adaug un plus de alte 334619 de lucrări nesortate încă de arii de interes.
Şi acum urmează întrebarea...retorică
nu-i aşa că Library Genesis Project este o mană cerească, de factură computerizată?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu