23.10.12

Aventura mă strigă! Aventuria mă asigură!

...ai puţintică răbdare că vin imediat...Ok, m-ai prins! În imediatul lunii viitoare! De ce trebuie să apară toamna, cu tot alaiul ei de frunze veştede şi crizanteme rezistente la intemperii, ca să mă hotărăsc eu să o iau razna printre copacii dezgoliţi şi prin iarba pălită de brumă? 
Iar pentru a păstra poezia, aş răspunde: tocmai pentru a mă lăsa în voia vântului în vederea stabilirii unei direcţii clare-neclare, dar în spiritul unei libertăţi jinduite şi neavute în ultimul an de muncă asiduă, dar, cât de cât, plăcută:P (în proporţie de 80%:).
Şi pentru a-mi retrăi dragostea din facultă. Da, vorbesc despre cea de Istorie...Arheologia...salveză România! Pentru a-i resimţi meandrele, a şpăclui oase, a-mi instala cortul...Pentru a trăi, din nou, trecutul meu...de acum vreo 12 ani, cumulat cu cel al înaintaşilor, care vor fi proaspăt săpaţi. Nu înţelegeţi ce naiba m-o apucat? Cât ai zice "peşte" se va dezlega partea de logistică a expediţiei, cu micile indicii de rigoare, strecurate printre rânduri:)!
Şi anume, sunt responsabilă cu "necesarul" întregii echipe, numa' bune de pornit la drum! 20 de oameni, 20 de caractere, 20 de individualităţi diferite, 20 de prieteni...cărora trebuie să le ginesc găsesc "numitorul comun"! Mi-e puţin greu, de fapt am de programat organizarea unei adevărate tabere...din colecţia toamnă/iarnă. Gândiţi-vă puţin: maşini avem; de urcat dealuri/ muntişori, clar, cât cuprinde; cazarea la cort(uri); condiţiile meteo vor fi destul de vitrege; iar timpul alocat sper să nu depăşească o săptămână jumate, cam la 10 zile ne-am gândit!
Plan de bătaie:
Transport: 5 automobile. Trebuie să am în vedere să fie bine dotate, cu de toate că totuşi mergem spre nord, prin trecători. Vă dădeam, încă din titlu un indiciu...cine mă va asigura pe tot drumu' (dus-întors), oferindu-mi variantele compatibile de produse pentru tipul de maşină folosit. M-am scos! 
Excursii (periegheze:): 10 rucsaci, nu contează că-s pentru înot, corespund perfect pentru ceea ce vom avea nevoie. Ce? Poate ne prinde vreo ploaie...de-aia mânioasă. Numa' bine să avem şi compartimentul "impermeabil". Nu că trebe', da' să fie! Spun asta, având în vedere sistemul de evaluare a riscurilor...pe care demult l-am adoptat.
Alimentaţie suplimentară:) Logic, efortul nostru va fi extrem de susţinut. Dacă nu vom fi destul de agili, atenţi, ritmaţi, dar şi răbdători va veni iarna peste noi. O să le fac prietenilor câte o surpriză pe zi, care le va oferi energia necesară eforturilor prea mari. Dau şi foto şi arome: banane, multifruct, căpşuni şi alune...Toate batoane energizante, pentru ai mei oameni BETON!:D
Na, că la final, în calitate de mare organizatoare a campaniei de recoltare a vestigiilor arheologice care, precis, ne aşteaptă...sub pământul din care tocmai a fost extras cucuruzul, am şi o dorinţă! Să-mi conving prietenii, şoferii/ şoferiţele (avem şi o lady cu noi:) să ne dotăm toate cele cinci maşini cu un super gadget, cred eu: Staţia radio CB Cobra 19 DX IV EU mai ales, că eu am folosit-o, când am fost în aventura "La Mare, cu Ocazia", exact e canalul 22!
Numa' de Aventuri mă ţin, şi postarea asta pentru SuperBlog 2012 şi aventura motoarelor Harley Davidson, pe gheaţă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu