15.8.12

Derdeluşul gândurilor... Just an example ...

....încurcate sunt căile pe care o iau razna gândurile...cele care îşi urmează logica faptelor viitoare sau trecute şi conexiunile ce rezidă din aceste corelări. Hopa, unde e prezentul? Mi-amintesc de Motto-ul din Clopotele lui Schiller, dar nu mai sunt sigură:) Şovăielnic vine Viitorul, Ca săgeata-şi ia Prezentul zborul, Veşnic e Trecutul pe pământ! Deci, ce mai contează prezentul în ecuaţia asta, când Confucius e maestrul adevărurilor logice & absolute! Nu mă mai îmbârligaţi cu relativitatea, marca Einstein, care oricum e absolută:))!
Iar acum, pornind de la un truism evident, pentru a mă explica, atât mie, cât şi vouă....voi începe cu începutul şi voi termina cu sfârşitul. Voi porni în călătoria, care va parcurge mai mult de paişpe ani, pe firul invizibil al peregrinărilor micilor mele impulsuri neuronale.
Sâmbătă, 18 august, ora 18.00 avem Seară de FLAMENCO în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, performeri Marta şi Richard Moir din Canada. Veniţi, da? 
Ţineţi minte cuvântul/gândul Canada...cumulat cu un altul, care-şi aminteşte că în urmă cu trei-patru zile Eliza s-o dat pe un Harley-Davidson şi că nu i-a relatat faptul îmbucurător lui Laurier, un amic, căruia i-a trimis filmuleţul de pe Youtube, cu Harley-urile pe gheaţă ..De unde e el oare? Clar! Din Canada! 
Şi ce face el acolo? Este inginer forestier în pădurile ălea faine...cum am văzut doar în filme...Hiii...am o poză pe care mi-a trimis-o, ca şi cadou de ziua mea...dintr-o pădure din nordul Albertei. Remember the fugitive thoughts! Ce avem până acum? Canada, Harley (amortizat deja:), Pădure şi Film...
Mai ales într-unul, cel ce mi-a marcat copilaria...Aveam zece ani, când ne-a dus tata la cinema Independenţa, actuala Sala Thalia. Exact în '88 l-am văzut...Se numeşte Ursul, The Bear, iar în franceză L'ours...Iar bucuria din această seară îmi este dedicată mie, căreia îmi mulţimesc pentru descoperirea făcută....
Cuvinte-cheie: URS & PĂDURE! Pe Laurier îl întrebasem, acum vreo trei săptămâni, ce animale sălbatice mişună prin pădurile Albertei. Iar răspunsul lui [This week I saw a small grizzly bear while riding my bike and I also saw a pine marten, like a large weasel, which I haven't seen before] m-a îndemnat să-mi amintesc filmul, să-l caut, ca şi trailer speram eu...dar, fortunately, l-am găsit întreg şi tradus, pe deasupra...pardon, pe dedesubt:))! Mă bucur enorm! E filmul copilăriei mele, de care ţin cu dinţii, s-o retrăiesc, din când în gând!

Vizionare plăcută! 



2 comentarii:

  1. Te salut cu drag din frumoasa Alberta!!! Am vazut si eu micul urs in timp ce traversam Parcul National Jasper.Si cerbii si caprioarle care nu se tem de camerele foto ale turistilor. Aaaaaa si sa nu uit de cei trei iepurasi salbatici care isi fac veacul in spatele blocului meu...din frumoasa Alberta!!!
    Larisa Stefan(Tabacu):)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) multumesc ca ai adus inca putina savoare postarii mele! Ma bucur ca aceasta tara atat de faina ma citeste si Alberta mi-e alaturi! O zi frumoasa iti doresc! Stiai filmul "The Bear"?:)

      Ștergere