28.2.11

Arbre en Poesie - mărţişoare vis-a-vis de Împăratul Romanilor şi la Galeriile de Artă Populară


Nu sunt o foarte mare căutatoare de mărţişoare. Mi se pare mie sau am trecut de vârsta colecţionării lor, a topurilor - câte de la băieţi şi câte de la fete (oricum fetele au câştigat întotdeuna), a stabilirii zilei de 1 martie, drept sărbătoare, în care doar râdeam, fugeam dintr-un loc în altul, mă jucam, mă dădeam în ceasul morţii când îmi pierdeam mărţişoarele preferate...îmi amintesc că unul era de fildeş.....pe ăsta l-am chiert pe la grădiniţa de pe str. Arhivelor, iar altul era din jad verde, pierdut pe scările Liceului de Artă...


Dar să trecem peste amintirile din copilăriei...pentru că un prieten foarte harnic, Vlad, implicat într-o mulţime de proiecte frumoase, dintre care numesc doar Cruciada Narciselor şi Mocăniţa, are în această perioadă, în care urăm bun-venit primăverii, un Copac al Poeziei, printre standurile cu mărţişoare, flori şi, poate, cu kitsch-uri - nu se poate fără ele, o alternativă frumoasă pentru aceste mici simboluri ale renaşterii naturii. Îl voi lăsa pe el, să-şi prezinte micuţa afacere...de suflet:

"Iata una dintre pozele cu "standul meu" de pe Bălcescu... Este vorba de un aranjament insolit ce are la baza felicitari poetice, adica instantanee de artă fotografică şi momente de poezie, sub forma de coală A4, color, faţă-verso. O felicitare costă 3 lei. Exista 5 modele diferite. Se vând fara copac şi fără lămpaş, aviz amatorilor ;).....Arbre en Poesie"
Dar, să nu care cumva să uitaţi de Galeriile de Artă Populară din cadrul Complexului Național Muzeal ASTRA, cu sedii atât în Piaţa Mică, nr. 21, cât şi în Muzeul în aer liber din Pădurea Dumbrava! Aici, ne-am pregătit de primăvară! Aşadar, Muzeul ASTRA vă invită să schimbaţi anotimpurile impreuna! In preajma zilei de 1 martie, Galeriile de Arta Populară etalează şi anul acesta spre vânzare o bogăţie de mărţisoare confecţionate din materiale ecologice: lână, ceramică, mărgele, fibre vegetale, lemn...Na, şi un exemplu sau două...:)!


4 comentarii:

  1. Mulţumesc de prezentare, se vede că a fost făcută din inimă! Şi îţi urez pe această cale "La mulţi ani" de Mărţişor! A propos, dacă eşti curioasă să vezi, Google şi-a schimbat sigla pentru ziua de azi cu o pictogramă bazată pe firul alb-roş împletit, celebrează şi ei Mărţişorul :) Îţi doresc o Primăvară frumoasă. Ai grijă de tine!

    RăspundețiȘtergere
  2. este intradevăr cel mai original stand de pe Bălcescu. Personal mă bucur că pot întâlni astfel de omeni care nu au lăsat garda jos în fața unei lumi aproape "desacralizate". succes și perseverență Vlad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, multumesc de incurajare. M-a impresionat un lucru: mi-au facut vanzare colegii mei de Martzishoare... Adica, placandu-le ideea, si-au cumparat mai multe, pentru prieteni si cunoscuti, astfel ca aproape jumatate dintre vanzari mi le-au facut "colegii de breasla". Asta da solidaritate! E frumos... Oricum, am avut asa de putini clienti ca ii pot recunoaste pe fiecare. Sub 20 de oameni se pot memora foarte usor in circuitele mele cenusii, fara erori... Vreau sa zic ca au fost cu totii oameni deosebiti si e imposibil sa ii uiti. Clientela putina, dar selecta. Si ce imi place cel mai mult: fiecare om cu povestea lui... Am pornit de la Arbre en Poesie, dar totul s-a transformat in Pomul cu Povesti... Un copil zicea pe strada: (P)omul asta face poezii... Mi-a placut ambiguitatea frazei, e frumoasa in ambele sensuri, mai ales ca nu am retinut daca intr-adevar a pronuntat P-ul sau nu... Restul e poveste!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bravo Vlad!E nevoie de persoane ca tine!

    RăspundețiȘtergere